• Red een geitenbok. Eet hem op!

  Datum: 2 oktober 2019

  Red een geitenbok. Eet hem op!

  Smakelijke en duurzame promotie geitenbokkenvlees in Nederland

   

  Oktober wordt dit jaar weer Goatober. Voor het 3e jaar op rij worden in oktober smakelijke en duurzame activiteiten georganiseerd rond de geitenbok. Met de internationale actie Goatober zetten slagers, koks en boeren in Nederland bokkenvlees op het menu.
  Red ook een geitenbok. Eet hem op!  

  De Nederlandse geitensector groeit mee met de vraag naar geitenkaas, yoghurt en melk. Om de melkproductie bij de geiten op gang te houden, worden er lammetjes geboren. Zoals zo vaak in het dierenrijk worden er evenveel mannetjes als vrouwtjes geboren. De mannetjes geven geen melk, maar wel smakelijke vleesproducten.

  De internationale campagne Goatober breekt een lans voor de geitenbok en organiseert in oktober allerhande smakelijke reddingsacties. Hiermee wordt de onnodige verspilling van bijna 70.000 geitenbokken per jaar in Nederland tegengegaan. Ook dit jaar worden er door het hele land weer activiteiten georganiseerd. Een paar aansprekende activiteiten zijn:

   

  Wie thuis in de keuken zelf aan de slag wil met bokkenvlees: het vlees is verkrijgbaar bij de dichtstbijzijnde Sligro-filiaal en diverse boerderijwinkels bij jou in de buurt.

  Meat the Male

  In Nederland is een initiatief gestart om mannenvlees aan de man te krijgen en zo verspilling tegen te gaan. Meat the Male is een online platform waar restaurants, slagers, geitenboeren en initiatieven rondom geitenvlees samen komen om geitenvlees te promoten. Samen werken we aan een duurzame geitensector en creëren we internationale impact voor deze uitdaging. Chefs en bedrijven in Amerika en Europa zetten de eerste stappen om mensen bekend te maken met dit bijzonder lekker en gezond vlees. We hopen dat geitenbokkenvlees uiteindelijk regelmatig op het bord van iedere Nederlander kan komen. Men kan dan genieten van dit heerlijke vlees en tegelijkertijd op een duurzame manier met voedsel bezig zijn. Door in oktober de geitenbok te promoten, komen we hier weer een stap dichterbij.