• Het vlees

    100% van Nederlandse bodem

    Geitenvlees is niet voor niets een ware delicatesse in Zuid- Europa en wereldwijd het meest gegeten en gewaardeerde vlees. Het is mals, zacht van smaak en op verschillende manieren te bereiden. Misschien wel het meest te vergelijken met lamsvlees, alleen dan delicater van smaak.
    De geitenbokjes zijn 100% van Nederlandse bodem, afkomstig uit een transparante keten en ook nog eens heel gezond!

    De bokken

    De bokken, ook wel chevon genoemd, groeien op tot 4 – 5 maanden oud en blijven bij de boer in een aparte stal. Ze hebben genoeg ruimte en krijgen ruwvoer afgewisseld met mais, bietenpulp of grassoorten. De boeren werken volgens een uniek protocol waarin de gezondheid en het welzijn van de dieren goed gewaarborgd zijn. Dat zorgt voor minder stress, minder transport kilometers, minder medicijngebruik en een laag percentage uitval onder de dieren.

    Het vlees is vers verkrijgbaar van april tot november, omdat de melkgeiten niet het hele jaar door lammeren.

    Kwalitatief hoogwaardig vlees

    Geitenvlees heeft ten opzichte van andere vleessoorten een lager vetgehalte, minder verzadigde vetten en is daardoor laag in calorieën. Daarnaast bevat geitenvlees veel eiwit, ijzer en linolzuur, waardoor ons lichaam minder cholesterol aanmaakt. Hierdoor past dit vlees in een gezond en gevarieerd dieet.

    De prijs van geitenbokjes

    In Nederland hebben we in de zuivelketen melktypische rassen. Dit betekent dat het ras zo is ontwikkeld, dat alle energie naar de melkproductie gaat in plaats van de aanmaak van spieren. Dit zorgt er voor dat de bokken minder vlees op de botten hebben in vergelijking met dieren die speciaal voor de vleesconsumptie worden gehouden. De prijs van transport, slachten en verwerken wordt per karkas berekend en hierdoor is de prijs per kilo iets hoger dan regulier vlees.

    Eet minder, eet beter!

    Geitenvlees is op heel veel verschillende manieren te bereiden. Rosé gebakken, gestoofd, geroosterd op de BBQ en daarnaast zijn alle delen van de bok te gebruiken. Nieuwsgierig geworden naar wat je allemaal kunt klaarmaken met geitenvlees? Neem een kijkje op onze receptenpagina.