• Maak kennis met...

  De Initiatiefnemers

  De Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) verenigt 15.000 boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. De organisatie zet zich in voor de continuïteit van de land- en tuinbouwsector en behartigt de belangen van de leden.

  Ruig is een specialist in wild, gevogelte én geitenbokken met landelijke dekking en levert haar veelzijdige assortiment aan zowel particulieren als horeca en grootverbruik. Ruig heeft diepgaande kennis van de branche; respect voor mens, dier en milieu staat hierbij centraal.

  Vakgroep Melkgeiten

  De vakgroep LTO Melkgeitenhouderij behartigt de belangen van de LTO leden geitenhouders. Dit wordt gedaan via de regionale organisaties ZLTO, LLTB en LTO Noord en de lokale afdelingen. De vakgroep werkt zowel regionaal als landelijk samen met verschillende stakeholders om tot resultaten te komen. Daarnaast is de vakgroep vertegenwoordigd in het Platform Melkgeitenhouderij.

  In dit 3,5 jaar durende project werken partners uit Noordwest-Europa samen. Deze partners, uit de agrarische creatieve en wetenschappelijke sectoren, hebben eenzelfde problematiek. Ze verwachten elkaar te versterken door gezamenlijk aan de slag te gaan in de sectoren  ‘Groente en Fruit’, ‘Mannelijke dieren’ en ‘Visserij’. In de hele keten komt namelijk veel voedselverspilling voor. In Nederland gaat er 150 kilo per persoon per jaar aan voedsel verloren. Denk hierbij aan 2e en 3e klasse groenten en fruit, mannelijke dieren en reststromen.

   

  FoodUp! Brabant bouwt aan een voedselsysteem waarbij gezond, eerlijk en lekker voedsel centraal staat. Voedsel dat goed is voor mens, dier en omgeving. Én dat een eerlijke prijs oplevert voor degenen die dit voedsel produceren.