• Jan en Jeannette van de Ven

    Melkgeitenbedrijf De 4 Vennekeshoeve
    Midden tussen de natuurgebieden de Kampina, de Baest en de Mortelen ligt het melkgeitenbedrijf van familie van de Ven, de 4 Vennekeshoeve. Dit bedrijf is vernoemd naar het ruilverkavelingsgebied dat de boerderij omringd èn een nabijgelegen brug, nl. de viermannekesbrug. Het cijfer 4 staat voor de 4 kinderen van de Ven die ook deel uitmaken van dit familiebedrijf.

    Jan en Jeannette van de Ven werken dagelijks samen op dit melkgeitenbedrijf met hun personeelsleden. Diergezondheid en duurzaamheid staan hoog in het vaandel, met name door een toekomstbestendige fokkerij en het zogenaamde duurmelken.
    Er verblijven ongeveer 1600 melkgeiten en ongeveer 600 lammeren. Dit bedrijf biedt ook stageplaatsen voor verschillende opleidingen.

    De geitenmelk van dit bedrijf wordt door de coöperatie Amalthea in Rijen verwerkt tot heerlijke halfharde kaas, volgens het Goudse principe. De lammetjes die geboren worden groeien allemaal op het bedrijf op. De geitlammetjes worden aangehouden voor de vervanging van de melkgeiten. De bokjes krijgen hun bestemming voor de fokkerij of voor de consumptie. Een groot deel van deze bokjes wordt opgefokt tot rosébok en is bestemd voor de Nederlandse consument. Dit vlees is een ware delicatesse, rijk aan eiwit en laag in vetgehalte. Kortom een echte aanrader!