• Jos en Cindy Tolboom

    Jos Tolboom is op de eerste plaats vooral Geitenboer; daar ligt zijn passie! Gelukkig houdt hij ook veel van mensen. Daarom vindt hij het leuk om groepen te ontvangen in de vergaderruimtes die je kunt huren boven de geitenstal. Op de Universiteit van de Geit zijn hij en zijn team intensief bezig met de dieren en dat laat hij je graag zien.

    Het boerenleven heeft Jos niet van een vreemde. Vier generaties Tolboom werkten hier al in het Hooglandse platteland, voordat Jos het bedrijf overnam. Met de overname per 1 januari 2008 zijn Jos en zijn vrouw Cindy de vijfde generatie in de familie Tolboom die deze eeuwenoude boerderij bestieren. De zesde generatie woont trouwens ook al op de boerderij. Jos en Cindy Tolboom zijn namelijk de trotse ouders van Toine en Eva.

    De geiten bij Boerderij Breevoort in Hoogland worden gevoerd met gras van 20 hectare grasland. Dit wordt aangevuld met brokjes, die zijn samengesteld uit restproducten uit de levensmiddelen industrie. De stalmest wordt weer gebruikt op natuurland in de directe omgeving en door akkerbouwers en bollentelers.

    In eerste instantie werden de bokjes geleverd aan mesterijen, maar we mesten ze nu zelf af omdat we dan welzijn en gezondheid van de dieren in eigen hand hebben.

    In Zuid-Europa is geitenlamsvlees een delicatesse. Het zou mooi zijn als we de kwaliteit van dit vlees ook in eigen land gingen waarderen!