• Culy – Dit is waarom je wat vaker geit zou moeten eten, volgens James Whetlor

  Datum: 30 oktober 2018

  James Whetlor is een man met een missie: jou ervan overtuigen dat je eens wat vaker geit zou moeten eten. Geit, zei je? Yes: geit. Samen met gelijkgestemden als Joris Bijdendijk van RIJKS springt hij op de bres om mensen te onderwijzen over de zuivelindustrie, waarvan geiten en met name geitenbokjes al jarenlang het restproduct zijn. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid én omdat geitenvlees gewoon hartstikke lekker en gezond is.

  You need to start eating a little bit of goat

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen: “Wat mensen zich niet realiseren, is dat geitenvlees alles te maken heeft met de zuivelindustrie. Geit is zuivel. We eten geitenkaas en geitenyoghurt en drinken geitenmelk. Maar zodra je dat doet, draag je bij aan een systeem waarin geitenbokjes meteen na de geboorte worden gedood”, aldus James Whetlor.

  Zo, hebben we je aandacht? Mooi, want dit is belangrijk. “Om dit negatieve systeem voor geitenzuivel uit te balanceren, you need to start eating a little bit of goat“, aldus de Brit. We spreken James telefonisch terwijl hij ergens in Brooklyn zit te wachten tot hij op de radio mag vertellen over zijn missie. En over zijn nieuwe boek, Geit – bereiden en eten, met 90 recepten met geitenvlees in de hoofdrol en gastrecepten van o.a. Yotam Ottolenghi en Gill Meller.

  Lees het volledige artikel op de website van Culy. Dit artikel is op 26 oktober 2018 geschreven door Nancy van Batenburg.

  Ook eens geitenvlees proberen? Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt en hier voor de lekkerste recepten, onder andere van James Whetlor!