• Geit, bereiden en eten – James Whetlor

  Datum: 15 augustus 2018

  ‘Mensen durven steeds vaker geitenkaas en -vlees te eten.’ – AD 27-6-2018

  ‘Er lopen op dit moment bijna 600.000 geiten rond in Nederland. Dat is ongeveer 12% meer dan een jaar eerder en liefst 45% meer dan vijf jaar geleden.’ – Metronieuws, 28-6-2018

  Geitenvlees is fantastisch. Waarom heeft de traditionele westerse keuken dit prachtige ingrediënt zo lang genegeerd? En waarom zouden we het vaker moeten eten? Alles wat je moet weten over hoe en waarom je geit moet bereiden kun je vinden in dit boek. Geitenvlees is gezond en duurzaam, en absoluut verrukkelijk. Als snel bereid mager vlees. zoals kebab of roerbakschotel, of langzaam bereid als curry, stoofpot, suddervlees en braadstuk.

  Dit boek bevat meer dan 90 recepten van James Whetlor, een voorwoord van Hugh Faernley-Whittingstall en gastrecepten van wereldbefaamde chef-koks, onder wie Yotam Ottolenghi, Neil Rankin, Gill Meller en Jeremy Lee.

  Geit ia onmisbaar leesvoer voor iedereen die koken en de manier waarop we tegenwoordig eten belangrijk vindt. Het is een uniek boek dat nog jarenlang de ultieme gids over dit onderwerp zal zijn.

  James Whetlor werkte 12 jaar als kok in Londen voor hij terugkeerde naar zijn geboortestreek Devon en voor River Cottage ging werken. Hij kocht er een stukje braakliggend land en zette er geiten op. Dat zette hem aan het denken over het lot van jonge bokjes, die vaak afgemaakt worden.

  Hij richtte Cabrito op om een markt te vinden voor bokkenvlees. Inmiddels verkoopt zijn prijswinnende bedrijf het vlees uit een groeiend netwerk van geitenmelkerijen aan restaurants, slagers en supermarkten.

  50% van de royalty’s van dit boek worden geschonken aan Farm Afrika.

  Deze innovatieve organisatie houdt zich bezig met het verminderen van de armoede van Oost-Afrikaanse boeren. Zo worden deze boeren ondersteund in hun ontwikkeling, waardoor ze méér voor méér kunnen verkopen. Door de hulp van dit goede doel groeien niet alleen de inkomens van de plattelanders, maar wordt ook hun lokale omgeving nog generaties lang in bescherming gebracht.

  Klik hier voor meer informatie en bestellen. Een aantal van de recepten van James staan ook op onze website! Neem eens een kijkje ter inspiratie.