• Circl

    Amsterdam

    Circl restaurant is het bekende circulaire restaurant in Amsterdam onder leiding van Chef Rudolf Brand sinds de opening in september 2017. Circl staat bekend om zijn circulaire gerechten, kwaliteitsingrediënten en biologische wijnen. Het restaurant is sinds de opening alom geprezen voor het invoeren van een nieuwe, duurzame visie in zero-waste koken. In de keuken experimenteert Chef Brand met duurzame kooktechnieken zoals wecken en fermenteren. Het doel is om heerlijke gerechten te serveren met minimaal energieverbruik en afvalproductie, en om een ​​positieve impact te hebben.

    Rudolf begon zijn carrière in Londen met een stage en bleef daar drie jaar werken. Terug in Amsterdam begon hij bij Le Meridien Apollo Hotel als sous-chef. Later maakte hij de overstap naar Vossius en Restaurant Vermeer onder leiding van Chef Chris Naylor. In 2015 draaide hij in samenwerking met Restaurant Vermeer het flexitarische pop-up restaurant Roomservice at Olof’s en in 2016 zette hij dat concept voort in Swych. De jarenlange samenwerking met Chef Naylor, waar duurzaamheid gemeengoed werd, was het startpunt van de ambitie van Chef Brand om alleen met seizoensgebonden en lokale producten te werken, met groenten in de hoofdrol.

    In oktober staat bij Circl wederom de geitenbok op de kaart tijdens het Goatober diner op 11 oktober 2019, meer info via deze link.

    https://circl.nl/