• Gasterij Puur

  Vlaardingen

  Mijn naam is Perry Schmidt, 26 jaar en ik kom uit Rotterdam. Ik ben al heel mijn leven kok en sinds 2 jaar ben ik samen met mijn vriendin Laura een restaurant gestart in Vlaardingen, genaamd Gasterij Puur. Wij werken in ons restaurant met zoveel mogelijk lokale producten, waaronder dus ook lokaal vlees.

  Ik geloof zelf in vlees met een eerlijk verhaal, dus dat ze genoeg buiten kunnen lopen en dat de boer goed voor ze zorgt. Daarom werken we met boeren die op kleine schaal ondernemen en waarbij zo goed mogelijk de kwaliteit van leven van het dier is gewaarborgd.

  Ongeveer anderhalf jaar terug kwam ik in aanraking met de geitenbokjes. Na het besluit om het te serveren in mijn restaurant, ben ik op onderzoek gegaan waarom je er zo weinig over hoort. Toen  kwam ik er achter dat het leven van veel bokjes kort is en dat ze onnodig verspild worden. Vanaf dat moment heb ik besloten om mezelf hard te maken voor het bokje omdat het een mooi Hollands product is en dus ook een beter leven verdient.

  We begonnen met gerechtjes en later creëerden we een snack genaamd de Bokkerbal om mensen aan de Bok te krijgen, en dat werkte (maar op een te kleine schaal)! Dit jaar willen we het groter aan pakken om het Bokje nog meer onder de aandacht te krijgen. Dit doen we door middel van een groots bokkendiner op een super locatie, namelijk het Sparta stadion. Mijn doel is om de geitenbok onder de aandacht brengen, om de balans terug te brengen.

   

  https://www.gasterijpuur.nl/