• Geitengeluk

  Siebengewald

  Roy en Lisanne zijn in het voorjaar van 2018 hun eigen geitenboerderij Geitengeluk  gestart. Roy werkt buiten de deur in de sector en helpt thuis waar nodig, Lisanne houdt zich bezig met alles op en rondom de boerderij. Beide hebben ervaring in de sector en hebben mede daardoor een enorm grote passie voor de geit. Geiten hebben allemaal een eigen karakter; dat is wat ze zo leuk maakt. Roy en Lisanne vonden het jammer dat de tankwagen van het erf af reed zonder dat je er bij wijze van spreken een kaasje voor terug ziet. Ze wilden er al te graag meer uithalen en zijn daarom zelf kaas gaan maken. Door het maken van de kazen, staan ze ook dichter bij de consument. Op die manier geven ze een stukje beleving mee en kunnen ze mensen leren hoe het allemaal wordt gemaakt.

  Inmiddels worden er bij Geitengeluk zo’n 40 geiten gemolken en maakt Lisanne van alle melk verschillende kazen, yoghurt en toetjes zoals vruchtenkwark. Dit in combinatie met het houden van geiten was echt een droom. ‘Je hebt zoveel takken van sport die je onder de knie moet hebben. Dat maakt het echt heel uitdagend’, aldus Lisanne.

  Sinds de geboorte van de eerste lammeren in 2018 houden ze alle bokjes op het bedrijf. Een aantal bokken kunnen we verkopen als dekbok. De overige bokken laten ze een aantal maanden op het bedrijf lopen voordat ze naar de slager gebracht worden. Roy en Lisanne halen het vlees ook zelf weer op en verkopen dit in de boerderijwinkel en aan restaurants. Dit gaat redelijk, omdat ze niet veel bokken af hoeven te zetten. We merken dat mensen het vlees niet kennen en vaak vooroordelen hebben. Roy en Lisanne: ‘Wanneer je een geitenkaasliefhebber bent, zou je eigenlijk elk jaar een beetje geitenvlees moeten eten. Op die manier kunnen wij boeren de bokken een langer leven op de boerderij geven. Het bokkenvlees is heel mals en rijk van smaak. We hebben al veel klanten enthousiast kunnen maken. Bokkenvlees is dus echt het proberen waard! Wil je op de hoogte blijven van alle bezigheden op de boerderij? Volg ons dan op facebook en instagram.’

   

  Kom ook naar de Boktober Proeverij bij Geitengeluk op 5 oktober a.s.!

  https://www.geitengeluk.nl/