• Ria en Cor Deenen

    Oostelbeers

    Wij zijn Ria en Cor Deenen uit het Brabantse Oostelbeers. In 1982 zijn we getrouwd en twee jaar later hebben we het bedrijf overgenomen van de ouders van Cor. Aanvankelijk was dit een varkensbedrijf met 150 zeugen en 1160 vleesvarkens.

    Gezien de ontwikkelingen in de veehouderij en onze interesse voor geiten hebben we in 1999 besloten om het bedrijf om te bouwen naar een geitenbedrijf.

    We zijn gestart met 650 melkgeiten en hebben in de loop der jaren het gehele bedrijf aangepast en  vernieuwd. Alle asbest is verwijderd en er is voor 67000 KW aan zonnepalen gelegd. Een groot deel van de stallen is Maatlat Duurzaam Veehouderij  ingericht en we kunnen momenteel 1830 melkgeiten plaatsen met  bijbehorende opfok. In onze kijkstal is iedereen welkom om zelf te zien hoe ons bedrijf en de dieren eruit zien.

    Vanuit de duurzaamheidsgedachte zijn we onze bokken ook zelf gaan mesten, we vinden het namelijk van groot belang dat ze netjes behandeld worden. Daarnaast is het vlees zo lekker dat we zouden willen dat iedereen het proeft en gaat eten! Meat the Male is dan ook een mooi initiatief waar we graag ons deel aan bijdragen.