• Goatober bij CIRCL Restaurant, met gastchef Joris Bijdendijk

  Datum: 23 september 2019

  Ook dit jaar staat oktober bij CIRCL Restaurant in Amsterdam in teken van de geitenbok. Na het succes van vorig jaar slaan gastchef Joris Bijdendijk van RIJKS* in Amsterdam en CIRCL’s chef Rudolf Brand de handen opnieuw ineen om voedselverspilling te voorkomen. 

  Nederlanders consumeren steeds meer geitenkaas, geitenyoghurt en geitenmelk, maar het vlees van de geitenbokjes wordt ondergewaardeerd en vaak weggegooid. Om geit op de kaart te zetten, vieren meerdere restaurants en chefs deze maand ‘Goatober’.

  Consumeren
  De bokjes die worden geboren hebben momenteel weinig tot geen waarde, ondanks dat ze wel geschikt zijn voor consumptie. Met Goatober geven de chefs extra aandachtaan het stukje vlees, dat een goed alternatief voor rundvlees, varkensvlees of kippenvlees is. Geitenvlees heeft ten opzichte van andere vleessoorten een lager vetgehalte, minder verzadigde vetten en is laag in calorieën. Daarnaast bevat geitenvlees veel eiwit, ijzer en linolzuur.

  Goatober
  Goatober is een internationaal foodfestival, dat heel oktober plaatsvindt, met twee doelen: meer geitenvlees op het menu en alle mannelijke geiten die in het zuivelstelsel zijn geboren, in het voedselsysteem plaatsen. Bijdendijk, die bekend staat om het gebruik van geitenbokkenvlees en Brand, die bekend staat om het gebruik van restproducten, zullen een 5-gangen menu koken voor de gasten van het Goatober diner.

  Meer info via deze link.

  Bron: Entree magazine