• Joris Bijdendijk en Brandt & Levie pakken het bokkenprobleem aan tijdens #Goatober

    Datum: 27 september 2018

    Oktober 2018 – Al eens nagedacht wat er gebeurt met de geitenbok? Omdat de mannetjes geen melk geven, hebben ze tot nu toe weinig of geen waarde. Maar er worden wel 60.000 tot 70.000 mannetjes geboren.. Goatober is een internationale campagne die ieder jaar plaatsvindt om hiermee aandacht te vragen voor het bokkenprobleem.

    Iedereen eet wel al te graag geitenkaas of geitenmelk, maar geitenvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten terwijl het lekker en gezond is. Veel geitenbokjes worden daarom al na enkele weken geslacht en geëxporteerd of vernietigd. Tijdens Goatober wordt het eten van geitenbok gepromoot, om zo verspilling tegen te gaan en steeds meer bokjes op een fijne manier op te laten groeien bij de boer totdat ze worden geslacht.

    Samen met ambassadeur van het culinair erfgoed Joris Bijdendijk, pakt ook Brandt & Levie het bokkenprobleem aan tijdens Goatober. De chef en Amsterdamse worstenmakers slaan de handen ineen en ontwikkelden samen een droge worst van geit, goed gehouden Nederland varken, colombo kerrie en dragon. De twee hopen hiermee bij te dragen aan de bekendheid en populariteit van geitenbokjesvlees. De worst is vanaf 3 oktober verkrijgbaar in de winkels en online te bestellen.