• Ontdek de geit: OKTOBER = GOATOBER

  Datum: 1 november 2018

  Ontdek de geit is een website opgericht in opdracht van het Platform Melkgeitenhouderij. Dit is een van de initiatieven die bijdraagt aan een transparante en toekomstbestendige melkgeitensector. Op deze website, maar ook Facebook, Instagram en Twitter pagina, komt u dus alles te weten over de geit, de geitensector en geitenzuivel.

  En nu gaat Ontdek de geit ook aandacht besteden aan de bok! Zie hieronder het nieuwsbericht dat ook terug te vinden is op de website van Ontdek de geit.

  OKTOBER = GOATOBER

  Goatober is een campagne die ieder jaar in oktober plaatsvindt om aandacht te vragen voor geitenbokkenvlees. Restaurants en slagers door heel Nederland zetten dan geitenbokvlees op de kaart.

  We kennen in Nederland een rijke historie in de zuivelindustrie, ook  de Nederlandse geitensector groeit mee met de vraag naar geitenkaas, -yoghurt en -melk. Om deze geitenzuivel te produceren is er geitenmelk nodig, hiervoor moet de melkproductie bij geiten op gang gehouden worden. Dat gebeurt wanneer er lammetjes geboren worden. Echter, de helft van de tijd is dit een bokje. Omdat bokjes geen melk geven, hebben ze momenteel weinig tot geen waarde. Jammer genoeg worden deze geitenbokjes in Nederland dus gezien als restproduct.

  Geitenvlees heeft ten opzichte van andere vleessoorten echter een lager vetgehalte, minder verzadigde vetten en is daardoor laag in calorieën. Daarnaast bevat geitenvlees veel eiwit, ijzer en linolzuur, waardoor ons lichaam minder cholesterol aanmaakt. Hierdoor past dit vlees in een gezond en gevarieerd dieet. Meer weten over het vlees? Klik hier

  Geitenvlees is op heel veel verschillende manieren te bereiden. Rosé gebakken, gestoofd, geroosterd op de BBQ en daarnaast zijn alle delen van de bok te gebruiken. Nieuwsgierig geworden naar wat je allemaal kunt klaarmaken met geitenvlees? Neem dan eens een kijkje op de receptenpagina. Hier vind je ook een verkooppunt bij jou in de buurt, waar je het geitenvlees kunt verkrijgen.

  (Bron: https://www.ontdekdegeit.nl/goatober/)