• Tartare van rugfilet met dragon mayonaise

  informatie

  Bereidingstijd: 20 minuten

  Aantal personen: 2 personen

  Ingrediënten

  Ingrediënten

  Rugfilet of oester van geitenbok (haal van te voren al uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
  50 gram kappertjes
  1 biologische citroen
  2 eetlepels mayonaise (als je het zelf wilt maken)
  Verse dragon
  1 eetlepel worshestiresaus
  Paar druppels groene of rode Tabasco
  4 kwartel eitjes
  Zuurdesem brood 3 a 4 stuks

  Benodigdheden

  Handrasp
  Scherp koksmes

   

  Bereidingswijze

  Jadis Schreuder is van jongs af aan gepassioneerd over alles wat met eten te maken heeft. Door middel van haar opleidingen heeft ze relevante ervaring opgedaan, en is nog steeds bezig om deze ervaring maar ook inspiratie te versterken door veel te reizen. Haar bedrijf The Lemon Kitchen staat voor kwaliteit, fris en smaak. Op de website vindt je voornamelijk recepten, fotografie & styling, maar ook persoonlijke blogs, lifestyle en hotspots! Daarnaast blijf je door middel van haar Facebookpagina op de hoogte van alle updates omtrent haar activiteiten en recepten. Ieder van haar gerechten heeft een eigen verhaal en achtergrond, en bij Jadis staat eten in het teken van beleving.

  Met het tartare van rugzijde recept zet Jadis de geitenbokjes in de spotlight, en steunt daarmee Goatober! Benieuwd waar je geitenvlees kan kopen om dit verrukkelijk uitziende gerecht van Jadis te maken? Kijk dan hier.

  Jadis over geitenbok
  Geitenvlees heeft ten opzichte van andere vleessoorten een lager vetgehalte, minder verzadigde vetten en is daardoor laag in calorieën. Daarnaast bevat geitenvlees veel eiwit, ijzer en linolzuur, waardoor ons lichaam minder cholesterol aanmaakt. Hierdoor past dit vlees in een gezond en gevarieerd dieet.

  Bereidingswijze

  1. Zorg er als eerste voor dat je een snijplank klaar legt, met daaronder een theedoek of een doek wat er voor zorgt dat het vast ligt. Vervolgens leg je het vlees voor je neer en dep het eventueel af als het wat vochtig is. Snijd het daarna in dunne plakken en daarna in hele mini blokjes (zo klein mogelijk) dan is het het allerlekkerste!
  2. Voeg het fijngesneden vlees in een kom en voeg hier de fijn gehakte dragon, Worcestersaus en Tabasco toe. Breng op smaak met zout, flink wat witte of zwarte peper en wat citroenrasp (1/2 citroen).
  3. Meng de mayonaise met wat fijngehakte dragon, je kan het beste even voorproeven hoe intens je de smaak wilt hebben. Voeg hier wat citroensap aan toe en eventueel wat zout en peper.
  4. Zet een pannetje met 1 vinger water op en als het borrelt, leg je de kwartel eitjes in de pan en doe er een deksel op voor 2,5 minuut en haal ze dan direct uit het warme water en laat ze schrikken.
  5. Zet vervolgens een bakpannetje op het vuur met een laagje lekkere olijfolie en bak/frituur even de kappertjes met wat citroenrasp. Tot dat ze wat donkerder van kleur worden en krokant zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Rooster als laatste wat brood.
  6. Nu ga je het bord opmaken, pak een mooi bord en gebruik een ijzeren rondje of een theekopje of bakje om het vlees in te doen, duw het even aan en draai vervolgens om en zet het op je bord. Nu is je tartare van rugzijde met dragon mayonaise is klaar!