• Goatober competitie – win een gesigneerd exemplaar van: ‘Geit bereiden en eten’ van James Whetlor

  Datum: 9 oktober 2018

  Thérèse Gaugan heeft verschillende recepten met geitenvlees ontwikkeld die je hier en hier kunt vinden. Nu heeft Thérèse een competitie uitgezet waarmee je het boek ‘Geit bereiden en eten’ van James Whetlor kan winnen. Hierbij de achtergrond en inhoud van deze competitie:

  Zoals velen van jullie weten ben ik  een enthousiaste supporter van Goatober in Nederland. Goatober begon meer dan tien jaar geleden in de Verenigde Staten, en heeft afgelopen twee jaar terrein gewonnen in Nederland. Dit is mogelijk gemaakt dankzij organisaties zoals Meat the Male die samenwerken met Nederlandse landbouworganisaties, boeren en chefs om geitenvlees in Nederland te promoten.

  Geit is een zeer onderschatte vleessoort, het heeft een heerlijke smaak en is zeer veelzijdig. Veel bokkenvlees gaat jaarlijks verloren omdat het niet populair is. Door de recente stijging in populariteit van geitenzuivel is de vraag naar vrouwelijke geiten gestegen. Als gevolg hiervan worden de mannelijke geiten bij de geboorte geëuthanaseerd omdat er geen vraag is naar hun vlees. Wanneer deze vraag nog verder toeneemt is het van belang dat de mannelijke geiten ook een plaats binnen het systeem krijgen.

  Dus wat houdt deze competitie in?
  Ik zou het leuk vinden wanneer jullie, mijn Nederlandse lezers, je geitenrecepten naar mij sturen in deze Goatober maand.

  Je inschrijving moet ten eerste je geitenrecept bevatten, en daarnaast een foto van dit gerecht, of een foto van jou en het gerecht. Aan het einde van deze maand kies ik een winnaar, en het winnende recept wordt gepubliceerd op Kitchen Exile. De winnaar ontvangt ook een gesigneerd exemplaar van: ‘Geit bereiden en eten’ van James Whetlor. Dit boek werd eerder dit jaar in het Engels gepubliceerd en is nu ook beschikbaar in het Nederlands. De recensie van dit boek kan je hier vinden (dit betreft alleen een Engelstalige recensie).

  Recepten moeten voor maandag 29 oktober worden ingezonden aan kitchenexile@gmail.com
  De winnaar wordt op de 31e bekend gemaakt en het recept wordt dan ook online gepubliceerd.

  Benieuwd waar je geitenvlees kan kopen om hier aan mee te doen? Een lijst van Nederlandse verkopers van geitenvlees kan je hier vinden.
  De wedstrijd is alleen toegankelijk voor inwoners van Nederland.